OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

21 Ağustos 2021 Cumartesi

Karavan - Çekme Karavan Kamp Yerleri Bölüm 3 - Çekme Karavan Deneyimi

Karavan Kamp Yerleri hakkında ilk bölümde ve ikinci bölümde nerelerde konakladığımızı paylaşmıştım. Şimdi kaldığımız yerden devam ediyorum.

Efenim hazırladığım Google map Karavan Kamp Yerleri haritası ekleyeyim. Oradan da takip edebilirsiniz.


9. Dalyan Cemil'in yeri - Akdeniz Kamp



Biz bu noktada kalmadık. Ama Dalyan'da çamur banyosu yapmak için gittiğimiz yere çok yakın olduğu için girip kontrol ettik. Köyceğiz gölüne kıyısı olan bu kamp alanı çok sakin ve huzurlu bir yer. İçeri girdiğimizde karavanlar ve çadır kampı yapanlar daha tam uyanmamışlardı. Uyananlar da çok ses çıkarmıyordu. O yüzden yahu biz burada kalsak çocukların sesinden insanlar rahatsız olabilir diye düşündük. Ayrıca bu kamp alanının İztuzu parkına uzak dedik. Çünkü İztuzu'na gidebilmek için nehri geçmeniz gerekiyor veya uzun yoldan gitmeniz gerekiyor. 

Ama işin gerçeği İztuzu sahilini bizim gibi seviyorsanız Akdeniz kamp biraz uzak kalıyor. Yok ben İztuzu'na çok gitmem kafamı dinlemek istiyorum diyorsanız bu KAMP tam size göre... Kontrol etmenizi öneriririm. Ücretli. Duş var. 


10. Anatolia Restaurant - Karacasu-Aydın




Bu noktayı ben çok beğendim. Çünkü 3 farklı ÖREN yerine çok yakın. En yakın olduğu nokta Afrodit Tapınağı. Efes'e de çok uzak değil. Afrodit ve Efes Türkiye'deki en başarılı ören yerlerinden. Bunlara bir de Pamukkale'yi eklemek isterseniz bu kamp noktasından 3'üne de rahatça ulaşabilirsiniz. Çekme karavanların da güzel tarafı bu zaten. Hub noktası oluşturup oraya kamp yapabilirsiniz. Sonrada sadece araba ile diğer noktalara gidip gelebilirsiniz. Tek negatif tarafı burada bazen KIR-DÜĞÜNü yapıyorlarmış. O yüzden karavanların olduğu yeri boşaltmak gerekiyor. Aslında burası tam bir karavan kamp alanı değil. Restaurant 'ın arka bahçesi diyebiliriz. Ama yemyeşil olduğu için çim alan yani, bizim çok hoşumuza gitti. Lavabo var. Su var. Elektrik de var. Ücretli ama öneririm.


11. Özdere Sahil  - Kumsal ve ücretsiz alan. 


Bizim için çok heyecanlı bir deneyim oldu. İlk ücretsiz kamp deneyimimizi burada yaşadık. Özdere'de ücretli kamp alanları dolu olduğundan kendimizi halka açık bir alanda gecelerken bulduk. Şansımıza yakınımızda bir adet duş yapılabilecek yer vardı. Oradan su alabildik. Ama elektrik kendi olanaklarımızla (güneş panelleri) hallettik. Kumsal kocaman ve sürekli rüzgar olduğundan bunaltıcı sıcaklık yoktu. Ayrıca Özdere'nin deniz suyu serindi. süper süper süperrrr dedik ve Özdere sahilde 2 gece kaldık. Temmuz ayında güney deniz suyu çok sıcak oluyor (hamam gibi) Ama Ege denizi daha serin ve güzel diye düşünüyoruz. Özdere sahilde nerede kaldığımızı yukarıdaki haritadan tam olarak bulabilirsiniz. Tavsiye ederiz... 


12. Cunda Çataltepe Plajı  - Kumsal ve ücretsiz alan. 


Cunda adasına ilk defa geldik. Hafta arası olduğu için mi bilmiyorum bana çok sakin geldi. Bu yüzden çok sevdim. Çataltepe plajında bir gece kaldık. Normalde jandarma gelip karavanlara kalamazsınız diyormuş. Biz bir gece kaldığımız için olabilir, şansımız yaver gitti ve jandarma ile karşılaşmadık. Kumsal da deniz de çok güzeldi. Memnun kaldık. Bi daha olsa Cunda adasına tekrar uğrarım. 


13. Assos   - Kumsal - Otopark

Çok uygun bir ücretle direkt kumsalda park ettik ve bir gece kaldık. Hatta buraya karavanı bırakıp araba ile Truva'ya gittik. Deniz çok serin ve temiz. Temmuz ayı için Assos denizi çok başarılı. Serinlemek için Ege denizini tercih etmenizi öneririm. O yüzden güneye kadar gitmek yerine Ege kıyılarında kamp yapmanız daha mantıklı olabilir. Ücretli başka kamp alanları da var. Bizim kaldığımız yer karavan kamp değildi ama su ihtiyacımızı oradaki duşlardan temin ettik.


14. Keramet Gölü  - Kamp alanı 

Burası bir kaplıca olduğu için yazın dolu olmaz diye düşünerek geldik ama dolu çıktı. Haftasonu olduğu için (tahminimiz) köyün çocuklarını buraya getiriyorlar. Kaplıcaya giremedik ama karavan için ayrılan bölge sakindi. Ücretli. Su var. Elektik de var ama biz istemedik. Eğer kışın kamp yapacak yer arıyorsanız açık hava sıcak su kaplıcası olduğundan burada kamp yapmanızı tavsiye ederim. Yaz sıcaklarında kaplıcaya gitmeye gerek yok :) Ama karar sizin. 


Karavan maceramız ile ilgili soru sormak isterseniz instagram 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...