OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

20 Temmuz 2022 Çarşamba

20 Temmuz 2022 çarşamba - Kanada'ya yeni gelenlerin kurtarıcısı BİSİKLET

Evet Efendim bugün büyük bir iş hallettim. Ayağımı yerden kesecek taşıtımı yani bisikletimi SATIN ALDIM. Oleeey...

Bisiklet konusunda zaten pozitif bir insanım. Eskiden daha çok bisiklete biniyordum ama asansörsüz bir evde oturunca bisikletimi vermek zorunda kalmıştım. Şimdi tekrardan bisikletli yaşamıma geri dönebileceğim. (Burada evde oturduğunuz zaman asansör sıkıntısı olmuyor.) 

Hemen nasıl hallettiğimi anlatayım. Burada ikinci el için Kijiji.com sitesi kullanılıyor. Orada araştırma yaptığımda şunu fark ettim. Ben şehrin dışında oturduğum için ikinci eller genelde şehrin icinde satılıyor onlar da bana uzak... Gidip gelmem en az 100km. 

E hal böyle olunca bana yakın olan seçenekler azalıyor. Daha sonra araştırmalarımı facebook marketplace üzerinden yapmaya başladım. Ve ta taaaa.. bana 15km uzaklıkta çok basit bir dağ bisikleti buldum. 

Bu arada bisiklet mağazasında sorduğum bisikletin fiyatı 700 $ civarındaydı. (en basiti) Market bisikletlerinin en ucuzu da 400 $ civarındaydı. Bu ikinci el bulduğum ise 120$  (üstelik yanında kask da veriyor)

Hemen konuştum ve sabah adamın kapısına dayandım. Baktım bisiklet fena değil. Mükemmel değil bu arada... Ama ayağımı yerden kesecek. Hemen 120 dolara satın aldım...


Açıkcası sonradan Türk Lirasına çevirdiğimde 2. el bir bisiklet için bu kadar para vermek aşırı pahalı geldi. Ama daha ucuza burada bisiklet yok. Ha bir seçecek daha var. O da PR (Kalıcı oturum) aldığınızda devlet size ikinci el bir bisikleti hoşgeldin hediyesi olarak veriyormuş. Ama ben PR bekleyene kadar biraz göbek eritmemin bana daha hayırlı olacağını düşündüm. Zaten döküman bekliyorum bare onu beklerken spor yapayım...

Yarın banka randevumuz var. Kredi kartı alabilecek miyiz göreceğiz. 
Takipte kalın anacım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...