OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

22 Temmuz 2022 Cuma

21 Temmuz 2022 - Perşembe (Araba ama Hybrid)

 Evet bugün büyük bir gün. Çünkü hayatımda ilk defa Hybrid bir araba sürdüm. Benim motosiklet merakımı bilenler bilir. Ama araba merakım çok yoktur. Fakat arabalar içinde özellikle TESLA'dan sonra elektrikli arabaları hep merak etmiştim. Hybrid tam elektrikli olmasa da içinde elektrikli motor da taşıyor. Geçiş arabası gibi düşünebiliriz. (10-12 senedir bu teknoloji kullanılıyor) 

Elektrikli motor belli bir süre arabanın çok güç istemediği elektrikli motorun yeterli olabileceği zamana kadar çalışıyor. Daha sonra normal benzinli motor devreye giriyor ve ikisi birden sırayla otomatik olarak çalışarak benzin kullanımını azaltıyor. 


Açıkcası sessizliği en azından kalkışta elektrikle çalışıyor, çok hoşuma gitti. Biz de burada ARABASIZ ulaşım sıkıntısı yaşadığımızı anlayınca.... Hadi dedik, araba alırsak hybrid bir araba alalım..

İşte o gün bugün. Arabamızı aldık. Benim halen burada turist olduğumu bilmeyeniniz kaldı mı? KAlıcı oturum gelene kadar turistim.Evraklarım halen gelmedi. O yüzden arabayı ben üzerime alamıyorum. Kanadalı eşim olmasının ya da birimizin burada kalıcı oturumunun olması sayesinde desem daha doğru olacak sanırım. (Çünkü buraya öğrenci olarak da gelip araba alabilirsiniz. Çünkü öğrenci olunca öğrencilik süresince kalma hakkınız oluyor devlet onu oturumdan sayıyor, fakat ben turist vizesi ile gelince, uzun dönem kalmayacakmışım gibi gözüküyor) Neyse sonuç olarak aracı benim üzerime değil eşimin üzerine aldık. O yüzden yine arabam yok diyebilirim yalan değil...

Bence araçtan daha bomba haber. Burada Sarah araba sürebiliyor test ettik onayladık. Kızlarla birlikte sürdüğünü net olarak görmüş olduk. :) Çünkü İstanbul trafiğinde hiç araba sürmeyi denememişti. Ama burada çok rahat sürdü. Ayrıca Kanada ehliyeti de var. Benim Kanada ehliyet işim de daha tamamlanmadı... O da yapmam gereken işler listesinde üst sıralarda (22 Ağustos yol sürüş testi var) Bakalım alabilecek miyim göreceğiz...




Sonuç olarak bugün arabayı eve ben getirmedim :) Ama eve gelince yan komşunun büyükçe bir havuzu var. Oradaki havuzda (bizi davet ettiler) araba kutlama yüzme partisi yaptık. 

Havuzda yüzünce de ben denize bugün ne yazık ki girmedim.Yoruldum yaaaahuuu... 

Ama Havuza girdim yalan yok. Yani yüzdüm sayılır bence...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...