OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

5 Şubat 2014 Çarşamba

Geocaching.com Premium Üyelik nedir?

Geocaching oynamaya başladıktan sonra oyuna daha fazla bağlanıyor ve daha fazla oynamak istiyorsunuz. Geocaching.com sitesine üyelik tamamen ücretsiz ama isteyenler PREMIUM üyelik için belli bir ücret karşılığında sitenin bazı farklı ÖZELLİKLERDEN yararlanabiliyorlar. Bu nedenle belli bir süre sonra geocacher'lar premium üyeliğe geçmek isteyebiliyorlar. Bu yazıda da geocaching.com sitesinde premium üyeliğin size ne gibi artılar kazandırdığını anlatmaya çalışacağım.


Türkiye'de bildiğim kadarı ile Hasan, Danley, Nurgül ve ben premium üyeleriz. Ben yazının sonunda hangi özellikleri daha fazla kullandığımı yazacağım. Diğer arkadaşlarım neleri daha fazla kullanıyor onlara sormak lazım ;) Şimdi gelelim özelliklere..



  • Özellikli ARAMA

2 milyona yakın geocache Geocaching.com sitesinde listelenmiş durumda. Bu kadar saklı kutunun içinde sizin sevdiğiniz beğendiğiniz kutuları bulmanız normal olarak zaman alıyor. Bu yüzden bırakın da sizin için kutuları biz arayalım! 
Belirttiğiniz özellikte geocacheleri otomatik haftalık olarak sizin mail adresinize gönderiyor. (zorluk derecesine göre, cache tipine göre veya kutuların boylarına göre) 








  • 1000 Geocache parmağınızın ucunda

1000 kutuya kadar tüm geocache bildilerini anında GPS cihazınıza indirebiliyorsunuz. Istediğiniz anda GPS'inde internet bağlantısı olmadan tüm bilgiler cebinizde olarak kutuları aramaya çıkabiliyorsunuz. 














  • Sadece Premium Üyelerin görebileceği VIP GEocache'lere ulaşım 


Premium üyeler sadece premium üyeler için geocache saklayabilirler. Tabi aynı zamanda sadece premium üyeler için hazırlanmış kutuları görebilirler. Bu sayede bu özel klüp için hazırlanmış kutuları bulmak size ayrıcalıklı kutuları bulmanızı sağlar. Peki bu ne işe yarar, bu sayede sadece deneyimli oyuncular kutuları bulacağından kutuların kaybolma ihtimali daha düşüktür.. ;) 






  • Oyuna desteğinizi gösterin


Dünyaya geocaching'i sevdiğinizi göstermenizi sağlar. Premium üyelik az da olsa bu oyunun gelişmesi daha fazla kişiye yayılmasını sağlamanız için her zaman desteğinize ihtiyacı var. Premium üye olursanız desteklemiş olduğunuzu göstermiş olacaksınız..














  • Istatistikler ve Grafiklerle Kendinizi Kontrol edin


Kutuları buldukça bu kutuları ne kadar sürede bulduğunuzu, hangi zorluk derecesindeki kutuları bulduğunuzu, nerelerde kutu bulduğunuzu, tüm geocaching tarihinizi istatistiksel olarak inceleyebilecek ve başka arkadaşlarınızla ailenizle karşılaştırabilecek ve paylaşabileceksiniz. 


  • Harita'yı daha iyi kullanmanızı özellikleri filtrelemenizi sağlayın

Haritada gereksiz özellikleri ve bilgileri silip sadece sizin istediğiniz özellikleri göstermenizi sağlayabilirsiniz. Bu sayede daha iyi bir arama yapıp sadece istediğiniz kutuları görmeyi sağlayabilirsiniz. Daha önce yaptığınız arama özellliklerini saklayabilir ileride aynı özelliklerle arama yapabilirsiniz. 








  • Google Haritalara giriş özelliği

Çok detaylı google maps haritayı kullanma şansı. Sadece kendi bölgeniz değil diğer ülkeler için de detaylı haritaları google maps ile özelleştirebilir kendinizi evinizin yanında geziyormuş gibi hissedebilirsiniz. 









  • Yeni kutu saklandığında ALARM özelliği


Gecenin köründe yeni bir kutu saklandığı haberi iilk size gelsin istemez misiniz? Bu sayede diğer oyunculardan önce kutuyu bulup FTF olabilirsiniz. En fazla kullanılan özelliklerden biri olan ALARM özelliği şu anda haoral tarafından oldukça fazla kullanılıyor. Bu özellik sayesinde kendisi 60'dan fazla kutuyu ilk olarak gidip buldu ;) Tebrikler haoral






  • Geocaching'i kağıtsız olarak çevreyi koruyarak oynayın.

Tüm bilgileri kutunun özelliklerini her şeyi direk olarak GPS cihazınıza yükleyip kağıt kullanmadan çevreyi korumayı sağlayabilirsiniz. Bu sayede zaman para ve gezegenimizi korumuş olursunuz. 












  • Gezi rotanız üzerindeki geocache'leri bulmanız için 


Isviçre Alplerine gideceksiniz veya 66. Route yolunu kullancaksınız. Bize yolunuzu yapacağınız tatilin rotasını verin, yol üzerinde hangi geocache kutuları saklı size otomatik olarak çıkartalım. Bu sayede rahatça plan yapmanızı sağlayalım zaman kaybından kurtulun ;)








  • Özellikli Geocache'lere favori puanı verin 


Premium üyeler her 10 geocache bulduklarında bir favori puanı verme hakkına sahip olurlar. Bu sayede favori puanı vererek geocaching kutularına bir nevi ödül vermiş olurlar. Diğer oyuncular hangi kutular daha fazla favori puan aldıysa o kutulara öncelikli gitmek isterler. Favori sayısı fazla olan kutular daha eğlenceli daha farklı ve değişik olabilirler. Tabi favori verme kriterleri (kutunun özelliği, saklandığı yerin özelliği veya başka bir özellik yüzünden olabilir)








  • Geocachler'i özelliklerine göre listeleme özelliği 


Bu sayede geocacheleri kendinize göre kategorilere ayırabilir. Ofise yakın, eve yakın, küçük kutular, bulunması gereken kutular gibi değişik listelere ayırabilirsiniz. Bu listeleri açık herkesin göreceği şekilde yapabileceğiniz gibi kapalı olarak sadece kendiniz için de oluşturabilirsiniz. 



PREMIUM Üyelik ücretlerini oyunu oynamıyorsanız fazla bulabilirsiniz. Ama oyunu oynamaya başladıysanız premium üyelik gerçekten çok eğlenceli... ;) 


Ben yukarıdaki özelliklerden en fazla yeni kutu saklandığında ALARM özelliğini ve Favori puanı vermeyi ve favori puanına göre kutuları aratmayı kullanıyorum. herkesin kullanma şekli değişecektir ama Bu oyunu oynadıkça daha fazla özelliğini kullanmak isteyeceğinizi söyleyebilirim... ;) 
iyi avlanmalar..


2 yorum:

  1. Öhhmmm FTF sayım 84 :) Tüm kutu saklayanlara teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla FTF sayının bu kadar yüksek olması Türkiye'nin ve tabii ki Istanbul'un geocaching konusunda çok başlangıç seviyesinde olmasından da kaynaklanıyor olabilir..
      ama senin katkın yok demek ayıp olur valla :))))
      tebrikler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...