OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

25 Ekim 2014 Cumartesi

Geocaching Oyuncusundan gelen bir mail

Geocaching oyununun en sevdiğim yönlerinden biri oyuncuların oyuna olan sevgisi. Şimdi ne demek istediğimi anlatabilmek için bir küçük örnek vereceğim. Aşağıdaki mail bana bir geocaching oyuncusundan geldi. 



Andrea Isviçreli bir Geocacher. Istanbul'a geldiğinde bir kaç adet geocaching kutusu buluyor. Bunlardan biri de Galata Köprüsü geocache kutusu. Fakat istemeden kutunun içindeki mıknatısı düşürüyor. (Yani kutunun ilk halini bozuyor) Ve bu durum onu rahatsız ediyor ki, kutunun sahibine (omaggo  - bu ben oluyorum) bir bilgilendirme maili atmaya karar veriyor. Bunu haber vermesinin tek sebebi var.
Istemeden yaptığı bir hata sonucu kutuya zarar vermek ve bunu kutu sahibine bildirerek kutunun düzeltilmesi talebinde bulunmak. 


Şimdi bu örneğin yukarıda söylediğim geocaching sevgisi ile ne ilgisi olduğunu anlatmaya çalışayım. Isviçreli bir oyuncu Türkiye'de ve Istanbul'da geocaching kutusu bularak geocaching oyunu oynuyor. İstemeden Kutuyu bozuyor ama kutunun bozulduğunu haber vermek zorunda değil. Çünkü kutunun bozulduğunu kendisinden başkası bilmiyor. Ama kutunun sahibine bunu bilgi olarak verme sorumluluğunu kendisinde hissediyor ki oyunun devamlılığı sağlansın. 

Geocaching oyununda sevdiğim şey işte bu. Oyunculardan başka kimse oyunun devamlılığını sağlayamaz. Yani siz oyuncu olarak kutu saklamaz ve kutularınıza bakım yapmazsanız o kutular mutlaka bozulacak ya da kaybolacaktır. (Özellikle İstanbul gibi kalabalık alanlarda kutu saklamaya çalışıyorsanız!) Ama geocaching'de katı kurallar yok. Her şey saygı ve oyunun sürekliliğinin sağlanması üzerine kurulmuş. Eğer siz pozitif bir oyuncu olursanız kutularınıza bakım yaparsanız yeni kutular saklarsanız o zaman daha fazla oyuncu bu oyundan haberdar olur ve daha fazla oyuncu zevk alır. (Bu yüzden geocaching karma sayısı önemli)  



Eğer pozitif bir oyuncu olmayıp diğer saklanmış kutulara saygı duymaz onları (kutu sahibine haber vererek yenilemez) ya da kutu sahiplerine bakımının geldiğini haber vermezseniz, kutuları bozarsanız vs o zaman oyunun gelişmesine imkan kalmaz. 

Ben İsviçreli oyuncuya bir teşekkür maili attım. Ve bu mesajı da sizlerle paylaşmak istedim. Umarım geocaching oyuncusu olarak sizler de pozitif katkıda bulunarak oyunun devamlılığını sağlar.

Peki, siz bu oyunu neden seviyorsunuz? 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...