OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

4 Ekim 2014 Cumartesi

Ipin üzerinde cambazlık bizden sorulur! Ip parkurları - FORESTANBUL

Dağcılık yaptığım üniversite döneminden beri, uzun süredir (full body) emniyet kemeri takmamış ve uzun süredir iple bu kadar haşır neşir olmamıştım. Açıkcası uzun bir süreden sonra doğada ve yükseklerde olmak çok hoşuma gitti. Özellikle her parkurun sonunda (ödül gibi) Zipline - Flyingfox ile bitirmek de ekip olarak keyfimize keyif kattı. Eğer doğada olmak istiyorsanız ve/veya biraz spor yapmak istiyorsanız orman içinde kurulmuş FORESTANBUL ip parkurlarını mutlaka denemelisiniz!

Haydi hoooooooooooop başlayalım....




Etkinlik alanına girdiğimizde karşımıza 18m yüksekliğinde bir kule çıkıyor. (Videonun başlangıcında bizi kulenin tepesinde görüyorsunuz)  Kulenin iki tarafından tırmanma duvarı ile kaya tırmanışı, bir tarafında da free fall deneyimi yaşayabilirsiniz. Zaten içeride bize: ''Bu kuleden aşağıya atlamadan, içerideki parkurlara giremezsiniz'' diyorlar :)  Bu tabi ki şaka, ama kulenin altından bakmakla üzerine çıkmak arasında inanın çok büyük fark var.

Oraya kadar gidip atlamadan olmaz! Mutlaka denenmeli.

Biz ekip olarak atlama test'ini geçtikten sonra 65000m2 lik alana yayılmış bu harika tesisin içinde keşfimize başlıyoruz. 

Orman içine doğru ilerledikçe inanın Istanbul'dan kurtulmanın şehirden uzaklaşmanın mutluluğunu yaşamaya başlıyorsunuz. Etrafınız ağaçlarla çevrili temiz hava ve doğa harika bir duygu... Kafayı kaldırdığınızda ise özel olarak ERCA'dan (European Ropes Course Association)  ip eğitimi almış profesyonellerce doğaya zarar vermeden hazırlanmış 11 farklı ip parkuru görüyorsunuz. Açıkçası parkurları aşağıdan ilk gördüğümde tam olarak ne yapılacağını anlamıyorsunuz. Ama sonra ekip olarak eğitim parkuruna girdiğimizde eğitmenlerimiz bize her şeyi sıkılmadan anlatıyor. Zaten parkurlara girmeden önce eğitim zorunlu.

Eğitim parkurunda, emniyet kemerlerimizi nasıl giyeceğimizi hangi kurallara uymamız gerektiği, parkurlarda ve istasyonlarda neler yapmamız ve yapmamamız gerektiği anlatılıyor.


Ağaçtan ağaca geçişlerin hepsinin farklı özellikleri olması parkurların zorluk derecelerini değiştiriyor. Biz harita üzerinden gözümüze kestirdiğimiz 3 parkuru denemeye karar veriyoruz. Zorluk dereceleri 1'den 8'e kadar olan parkurlar ip üstünde 7'den 70'e kendini denemek isteyen tüm Istanbul'luları bekliyor...

Eğer sizler de bize katılmak isterseniz ve farklı etkinliklerimizde bulunmak isterseniz Facebook Grubumuza bekliyoruz.  Ayrıca etkinliğimizi beğenip paylaşırsanız seviniriz.

Forestanbul
Websitesi / Facebook / Twitter

ÖNERİLER
- Tek veya grup olarak gidilebilir. Grup olarak giderseniz çok daha fazla eğleneceğinizi söyleyebiliriz
- Eldiven götürürseniz nazik eller çok yıpranmaz ;) 
- Etkinlik alanında Paintball parkuru da mevcut.
- Doğa ile iç içe olmak istiyorsanuz Forestanbul tam size göre 
- İp parkurları dışında, büyük salıncak, ata binme, duvar tırmanışı, oryantiring, paintball, 
mangallı masalar da denenmeli

İLETİŞİM: 444 58 67 & info@forestanbul.com

4 yorum:

  1. Biz ip üzerinde yürümeyide iyi biliriz diyerek esprili bir giriş sonrası söyleyeceğim, OMA Aİlesi ile birlikte olmak ve onların neşesine neşe katmak amacıyla çokkkk gelmek istiyorum. Deneyin memnun kalacaksınız :D

    YanıtlaSil
  2. Biz ip üzerinde yürümeyide iyi biliriz diyerek konuya giriyorum. Neşeli ve Eğlenceli OMActivities ailesi ile birlikte güzel bir gün geçirmek ve Neşelerine neşe katmak için bu etkinliğe katılmak istiyorum. Beni deneyin memnun kalacaksınız :P
    İletişim Bilgilerim:
    Erturulaktn@gmail.com

    YanıtlaSil
  3. 2 çocuklu çalışan bir anne olarak hayata güzel molalar verdiğim anlardan biri olaca diye düşünüyorum. Takvimime "Adrenalin dolu bir gün" diye yazmak, heyecan dolu anılarla dönmem için beni seçin ;)
    defnedemirtwins@gmail.com
    esra erboz

    YanıtlaSil
  4. ben hiç eksik kalır mıyım :)

    sizi görür görmez kan akışım hızlanmaya başladı :)

    Veee 23 Ekim doğumgünüm

    Kaçınılmaz olarak yaşlanmaya inat
    opsiyonel olarak büyümemekteki ısrarımı
    bu defa da müthiş ekiple Forestanbul da hissetmek istiyoruummm :)

    Adres belli :) sevilcolkesen@gmail.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...