OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

9 Şubat 2015 Pazartesi

Atatürk Havaalanina Metro ile nasil gidilir?

ATATURK HAVAALANI içinde bir  METRO ISTASYONU var.  Daha önce kullandınız mı? Kullanmadıysanız bu yazı ilginizi çekecek! ;) 

Evet sayın okuyucu bu konu önemli!  Lütfen Atatürk Havaalanı'na giderken toplu taşıma aracı kullanın. Trafiği berbat olan bir şehrin daha fazla trafik üretmesine sebep olmayın. Peki nasıl?

Özellikle uluslaraarası uçacaksanız. Atatürk Haavalanı Metro Istasyonu işinize çok yarayacak. Çünkü bu istasyon ile direk olarak uluslararası dış hatlar terminal bölümüne çıkıyorsunuz. ;) 


Bu gördüğünüz istasyon çıkışı direk uluslararası terminalın dış hatlar tarafına 150m uzaklıkta. (kapalı alanda 150m yürüyüş mesafesi) Ta taa işte bu kadar basit. Metro kullanırsanız Istanbul trafiğine sebep olmamış olacaksınız ayrıca bir anda kendinizi havaalanı içinde bulacaksınız...




Kadıköy'den Atatürk Havaalanına gidiş için örnek güzergahlar:  

Örnek A- (Kadıköy - Atatürk Havaalanı için)


Kadıköy'den M4 hattı ile AYRILIK ÇEŞME durağına. AYRILIK ÇEŞME'den Marmaray hattı ile YENİKAPI durağına. YENİKAPI'dan M1 hattı ile Havaalanına  toplam 3 metro ile gidebilirsiniz. 

Örnek B- (Kadıköy - Atatürk Havaalanı için)


Kadıköy Söğütlüçeşme Metrobüs istasyonundan MERTER istasyonuna. MERTER'den M1 hattı ile Havaalanına toplam 2 vasıta ile gidebilirsiniz.   (Küçük bir not:  yanınızda taşıdığınız bavulunuz ağırsa bu seçeneği önermem, çünkü metrobüs ile metro arasındaki yaya geçiş köprüsü bavullarla sıkıntı yaratabiliyor ) 

Tam tersi bu sefer de ATATÜRK Havaalanı'ndasınız metro kullanarak şehrin içine mi gitmek istiyorsunuz ? 


Örneğin dış hatlar terminalinde uçaktan indiniz. Bavullarınızı aldınız. Kapıdan çıktığınız anda (bekleyen kalabalığı geçip)  kapıdan sağa dönüyorsunuz. Dümdüz ilerlediğinizde zaten METRO işaretini görüyorsunuz. Oradan aşağı 2 kat merdivenlerden indiniz mi - Ahanda işe bu metro istasyonu karşınızda. Yani anlayacağınız terminalden hiç dışarı çıkmadınız bile. Dışarıda yağmur mu var kar mı var haberiniz bile olmayacak :) 

Peki buradan hangi metro hattına bineceğim diye endişelenebilirsiniz? Yersiz bir indişe. Çünkü TEK bir hat var. O yüzden kafanızın karışmasına imkan yok arkadaşlar. Bineceğiniz hat sizi dümdüüüüz en son istasyon olan Yenikapı'ya kadar 30 dakikada götürüyor. Eğer merak ediyorsanız  gideceğiniz YENİKAPI istasyonun fotoğrafı da aşağıda. 



Peki nedir bu YENİKAPI metro istasyonunun özelliği? 

Şu anda bu istasyona 3 farklı hat uğruyor arkadaşlar. Bu hatlardan biri MARMARAY hattı. Bu hattı kullanarak biz Anadolu yakasına geçtik. İkinci hat sizin geldiğiniz M1 METRO HAVAALANI hattı. Üçüncü hat ise TAKSİM'den de geçen (M2 METRO) AYAZAĞA hattı. Kısacası YENIKAPI metro istasyonundan aktarma yaparak size uygun istediğiniz semte en yakın istasyona ulaşabiliyorsunuz. 

Eğer Istanbul trafiğinden bizim gibi bıktıysanız bu yolla rahatça Atatürk Havaalanına ulaşabilirsiniz. Ayrıca Metro dışında - METROBÜS hattı ile de Anadolu yakasına geçebilirsiniz.  Yoksa siz hala Istanbul trafiğinden rahatsız olan ama trafiğin oluşmasını sağlayan kesimden misiniz?



12 yorum:

  1. Allah yardımcınız olsun ,öncelikle onu söyleyeyim.İstanbul trafiği ömür törpüsü resmen..
    Bende 6 yıl önce bahsettiğiniz yöntemle atatürk havalimanına gitmiştim.Uzun bir koridor yürümüştük ama yürüyen bantlar sayesinde yorulmamıştık.Şimdi Antalyada yaşıyorum ve burada havalimanına gitmek için ya özel araç,ya taksi ki taksiler bir bilet ücreti kadar.Yada otogar istikametinden gelip,belirli güzergahlardan geçen otobüsü yakalarsanız onu kullanırsınız.Oda yarım saatte bir geçiyor.
    Onun haricinde şehir içinde tranway tek hat üzerinde , hiç gelişmemiş.Otobus veya minibus kullanmak zorundasiniz.Onlarda çocuk arabası veya bavullu olunca kızıyorlar yer kesmesi açısından.
    Kısaca İstanbul kalabalık fakat bir o kadarda seyehat açısından birçok alternatifi olan şehir.Dediğiniz gibi birazcık rahatından ödün verse insanlar o çile yarıya inecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istanbul'da da çok uzun süre Havaş otobüsleri kullanıldı. Sadece o otobüslerle (yine trafik yaratarak ve trafiğin içinden) havaalanlarına gidebildik.
      Kısacası Istanbul'da alternatif yollar oluşmaya başladı ama hala yeterli değil. Toplu taşıma daha gelişmeli ama şu andaki var olan taşıma alternatiflerini de insanlarımız kullanmalı... ;)

      Not: Sabiha Gökçen Havaalanına hala gitmek için sizin Antalya'daki sistemler kullanılıyor. Oldukça yetersiz anlayacağınız.. Yukarıdaki örnekler sadece Atatürk Havaalanı için geçerli.
      Ayrıca yakın sürede AHAlanın kapatılıp yerine kuzeyde başka bir havaalanı yapılacağını düşündüğümde o zaman bu kadar metro yatırımı buraya neden yapıldı gibi de bir başka düşünce oluşuyor... Falan filan.. Karışık yani.

      Sil
  2. Bir istanbullu olarak gündüzleri trafiğe çıkmamak için elimden geleni yapıyorum. 8 den sonra nereye gideceksem gidiyorum. Az kaldı yakında tıpkı kar yağışlarında devrilen ağaçlar gibi bu koca şehirde ağırlığa dayanamayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısınız. toplu taşıma kullanmaya alışmak en doğrusu. Insanların arabalarının içinde oturup COK TRAFIK VAR demesi gerçekten bazen çok komik oluyor. Yahu Trafiği yaratan sizlersiniz.... Gerekmedikce kendi aracınızı kullanmayınız. Her aile bireyinin otomobil sahibi olması gerekmemektedir. Bir aileye maksimum bir araç yeterli olmalıdır gibi gibi..

      Sil
  3. gerçekten başarılı bir site olmuş başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. ekibinizle eğlenceli bir etkinlik yapabiliriz :)

      Sil
  4. Ben bu benim için çok önemli bilgiler arasında olduğunu düşünüyorum.
    Ve makale okuyanlara sevindim. Ancak birkaç temel konularda açıklamada istiyorum,
    web sitesi makaleleri gerçekten mükemmel, ideal, Mükemmel bir iş, alkış

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben esenler otogarından atatürk havalimanına gideceğim. Ortalama kaç dakika sürer? Bu metroların bir bileti var mı varsa ne kadar? Ayrıca direk dış hatlara gidiyor demişsiniz iç hatlara nasıl geçeceğim orada yardımcı olurlar mı ? İlk defa gidiyorumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dış hatlardan iç hatlara yürüyerek gecebilirsiniz. Biraz uzun sürüyor ama yürüme mesafesinde... metrolar için bir seferlik jeton alabilirsiniz.

      Sil
  6. ozgehan omag verdiğiniz bilgiler için çok teşkkür ederim

    YanıtlaSil
  7. Sultan çifliğnden nasıl atatürk havalimanına geçerim

    YanıtlaSil
  8. İstanbul içi toplu taşıma yol tarifleri için trafi adlı ios, android uygulamasını kullanın

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...