OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

24 Mayıs 2015 Pazar

Escapist Deneyimimiz - Trump Towers Mecidiyeköy

Açıldığı günden beri merak ettiğimiz Escapist'de 2 farklı oyununu oynama fırsatı yakaladık. Fotoğrafa bakıp aldanmayın sakın, yine bir şekilde kaçmayı başardık ! 



Istanbul'da şu anda en fazla oyunu aynı mekanda barındıran tek firma Escapist. Ayrıca AVM içinde konumlanmış olması otopark sorununu da çözüyor. Diğer oyunlara arabasız gitmenizi tavsiye etmiştim. Ama Escapist'e hem yayan hem de araçla çok rahat gidebilirsiniz. Escapist Trump Towers Mecidiyeköy içinde. Zaten Trump'a girdiğiniz andan itibaren neredeyse her noktada Escapist ile ilgili bir şeyler görüyorsunuz. Kısacası Trump'a kadar gidebilirseniz içeride Escapist'i rahatça bulursunuz. :)

Escapist Room Escape bakış açımızı değiştiren bir yapıya sahip. Daha önce gittiğimiz oyunlar saklı mekanlarda (bazıları gerçekten bulması zor yerlerde) apartmanlarda, iş hanlarında kurulmuşken, Escapist büyük oynayarak AVM içinde yapılanmış.  

Peki AVM içinde olmasının otopark dışında avantajı var mı? 



-AVM'lerdeki sinema komplekslerine benziyor. Birden fazla oyun seçeneği ile sinema seçer gibi bir his yaratıyor. Görsel olarak çok hoş bir girişe sahip. 

-AVM içinde olduğu için her şey kuralına uygun. Yönetmeliklere uygun şekilde dizayn edilmiş bir yapıdan bahsediyoruz. (Yangına, depreme karşı korkunuz olmadan oynayabiliyorsunuz!) Bu söylediğimi lütfen dikkate alın, çünkü oyun sayısı çoğaldıkça bu konu daha dikkat edilmesi gereken bir hal almaya başladı. Açıkcası küçük bütçeli merdiven altı firmaların oyunları güzel olabilir ama müşterilerin dikkat etmesi gereken kriterler sadece oyun senaryosu ve eğlencesi olmamalı can güvenliği de çok önemli bir kriter olmalı! Escapist bu konuda oldukça ileride!

-AVM'de olması havalandırmanın iyi olması demek. Yazın sıcağında klimasız ya da yarım yamalak çalışan klimalı oyunlardan çok daha IYI bir havalandırma sistemi altında oyununuzu serin serin oynuyorsunuz! 

-Escapist'te diğer firmaların uyguladığı gibi internet sitesi üzerinden önceden rezervasyon yapabiliyorsunuz ama gittiğizde birden fazla seçeneğiniz olduğu için gişeden o anda da (uygun seans varsa) bilet alabiliyorsunuz. AVM için gelen müşteriler görüp merak edip daha önceden PLAN yapmadan Escapist'e gelebiliyor. Bu da Escapist için büyük bir avantaj. 



Escapist'e gittiğimiz zaman 4 adet oyun aktifti. Şirket,Gizli Deney, Geçmişin İzinde ve Metruk. Metruk'u denemek istedik ama doluydu. Metruk'u denemek istememizin nedeni oyunun tamamını Escapist ekibi  yazmış. Diğer 3 oyun (Şirket, Gizli Deney ve Geçmişin İzinde) yurtdışından getirilmiş senaryolar. 

Yurtdışı seneryolu bir oyun oynamak bizim için de farklı bir deneyim oldu!  Bu iş yurtdışında nasıl oynanıyormuş küçük de olsa gözlemlemiş olduk. Biz Geçmişin izinde ve Şirket oyunlarını denedik. Aslında Şirket,Gizli Deney ve Geçmişin İzinde 3 farklı oyun olmasına rağmen 3 oyun seneryos gereği birbirine bağlı oyunlar. İsteyenler 3'ünü sırası ile deneyerek hikayeyi tamamlıyorlar.  Ama bu zorunlu değil, teker teker oyunlara girerek kendi içinde de oyunları deneyimleyebiliyorsunuz.

Geçmişin izinde oyununu oynadık ve çıkmayı başarabildik. Neden başarabildik yazıyorum? Anlatacağım! Spoiler vermeyeceğim merak etmeyin.
Oyundan çıktığımda ''Bu ne ya böyle?!'' dediğimi hatırlıyorum. Bir odalı oyunları ZATEN çok beğenmem, ama bu oyun AŞIRI Karanlıktı. (Cep telefonu ve ekstra fener vs içeri sokmamız yasak) Çünkü girişte dolaplara özel eşyalarımızı koyuyoruz. Bu yüzden karanlık bir ortam varsa yanımızda getirdiğimiz ek fenerleri kullanamıyoruz.

Aydınlık seviyesini beğenmediğimi söylediğimde Escapist sorumlularından çok ilginç bir açıklama aldım.

Vandalizm! 

Evet, çok ilginç değil mi?  Vandalizm burada eğlenceye gelen müşteriler arasında da yaşanan büyük bir sorunmuş?!

Müşteriler her ne kadar kontrol altında tutulan bir mekanda oyun oynamış olsalar bile ( oyunlar kameralarla izleniyor) Escapist'in müşteri potansiyeli room escape kültürünü bilmeyen kişiler. Ama bu da  Vandalizm sorunu ortaya çıkarmış.  Oyunu bilmeyen konsepti anlamayan müşteriler etrafa zarar vermeye başlıyorlarmış.

Oyunun bana çok karanlık gelme sebebi de içerideki aydınlatma aparatlarının (spoiler olmasın,  ne olduklarını söylemeyeceğim) oyuncular tarafından kırılması ve bu yüzden aydınlatmanın normalden az olmasıymış.  Şimdi tabi burada vandalizm var o yüzden içerisi hep karanlık kalıyormuş demek komik olacak.  Ama bizim ekibin şansına oynadığımız oyun normalin çok altından bir aydınlatmada oynandı.

E durum böyle olunca biz ekip olarak ne bir dekorasyon gördük ne bulmacaları rahat rahat çözebildik. Kısacası çıktık ama bulmacalar nasıldı deseniz neredeyse hiçbirini hatırlamıyorum. Çünkü karanlıkta çok ama çok zorlandık!  (Bu arada oda karanlık ama tema korku değil aklınızda olsun) 

İkinci denediğimiz oyun ''Şirket'' ilkine göre çok daha aydınlıktı. Etrafı görebilince  bize çok iyi geldi. 2 odalı oyun bizi sevindirdi. Oh be' dedik sonunda etrafı görüyoruz. :)

Burada da oyunla ilgili bir kaç sıkıntıyı fark ettik ama bunun nedeninin oyunun yurtdışından alındığı için olduğunu tahmin ediyoruz! Oyunun bize göre sıkıntısı oyunda çok yazılı metin var. Bu da diğer gittiğimiz oyunlardan farklı bulduğumuz kısımdı. Eğer 1 saatlik sürede hızlı okuma  ve odaklanabilme beceriniz varsa Şirket oyunundan keyif alırsınız.  Özellikle bir bulmacası güzel! tavsiye ederim. Ama çok yazı beni zorluyor diyorsanız ''Şirket'' sizi bunaltabilir. 

Şimdi uygun zamanda Metruk ve Gizli Deney oyunlarına gideceğiz. Gizli Deney yurtdışından gelen bir oyun olduğu için sanki bize uymadı gibi?! ama Metruk'u kendileri yazmışlar o yüzden merak ediyoruz. 

Son bilgi: 

Yakında iki oyunları daha Agatha'nın Anahtarı (Ahmet Ümit'in kitabından uyarlama) ve Kutsal Hazine açılacak. Kutsal Hazine'nin özelliği 12 kişiye kadar oyuncu oynayabilmesiymiş. Nasıl olacak acaba, merakla bekliyoruz!  Bizimle oyunlara gelmek isterseniz, grubumuza katılın. :)




Escapist
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
-Oyun içinde bulmacalarda bol yazı sevenler, özellikle okumayı seven dikkatli ekipler ''Şirket'' oyunu hoşunuza gidecektir.! 
- Aracınızla rahatça gidebilirsiniz. Aracı Trump otoparkına bırakabilir, asansörle Escapist'e ulaşabilirsiniz. 

ILETISIM: Adress: Mecidiyeköy Yolu Cad. No 12: Trump Alısveris merkezi B4, İstanbul
Tel:  02122727150


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...