OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

24 Temmuz 2015 Cuma

Agatha'nın Anahtarı Escapist Oyunu Deneyimi

''Agatha'nın Anahtarı'' kelimelerini google'da arattığımda Ahmet Ümit'in hikaye kitabı geldi. Merak etmemi daha da güçlendiren bu durumu Kaçış Oyunu eğlence firması Escapist'e sordum. Oyunun bu kitapla ilgisi var mı dediğimde ''Olmaz mı?'' dediler.  Merakımdan gidip oyun öncesi kitabı buldum ve hikayeyi okudum. Şimdi size oyuna gitmeden kitabı mutlaka okumanız lazım demeyeceğim, merak etmeyin oyunu oynamanız için okumanıza gerek yok. Ama açıkçası kitaptan uyarlama kaçış oyunu fikri çok hoşuma gitti. Bulmaca seven gizemli bir hikayeyi çözmek isteyen kaçış oyunu meraklısı biri isenizi ekibinizi kurup bu oyuna gitmenizi tavsiye ederim! 

Şaşırtan noktalar:
- Roomescape kaçış oyunu olarak hikayesi kitabı olan bir konu seçmek! (Kitabı var kardeşim oyunun daha ne istiyorsunuz?)
- Ahmet Ümit Türkiye genelinde çok sevilen ve çok okunan bir yazar, Agatha Christie'yi söylemeye bile gerek yok. (Reklam Türkiye için oldukça güzel noktalardan yapılıyor) 
- Pera Palas otelinde gerçekten 411 numaralı oda var. Ve oyunun iç dekorasyonu bi anda kendinizi Pera Palas'ta bulmanızı sağlıyor. Adımınızı attığınız anda Obarey! dedirtiyor. 


Şimdi gelelim oyuna. Bulmaca bulmaca bulmaca! Mükemmel bir dekorasyon ve bulmacalar :) Şimdi şunu söylememiz lazım ki biz bulmaca seven bir ekibiz (bunu artık ezberlemiş olmanız lazım.) Çünkü neredeyse tüm yorumlarda bunu belirtiyoruz. Tabi durum böyle olunca bulmacalı oyunlar bizim için çok daha değerli oluyorlar. Merakla beklediğimiz Agatha'nın anahtarı oyununa koşarak gittik. 411 numaralı odanın gizemi bizi şaşırttı. 
Şimdi biraz oyunun pozitif ve negatif yönlerinen bi bakalım:





Oyunun pozitifleri:


-Escapist için yazdığımız daha önceki yorumları incelerseniz orada genel olarak AVM içindeki olanakları kullandığınızı yazmıştım. (Otopark, havalandırma, güvenlik vs) 
-Oyunu oynamanız için kitabı okumanıza gerek yok. (Ama okursanız da ayrı bir zevk alabilirsiniz) 
-Oyunun dekorasyonu için gerçekten çok çalışılmış. Pera Palas 411 numaralı odaya gerçekten gireceksiniz. Ve oyun kapısı açıldığı andan itibaren zaten ağzınız açık kalmaya başlayacak! 
-Daha önceki Escapist oyunlarından çok daha büyük bir alana kurulmuş. Ayrıca diğer oyunlardan çok çok üst seviyede hazırlanmış. Escapist oyunları arasında şu anda bir numaraya yerleşmiş durumda! 
-Bulmaca seviyorsanız bulmacalar ZOR. Tekrar ediyorum, bizim oynadığımız zamandaki bulmacalar daha sonra kolaylaştırılmaz ise çıkması oldukça zor bir oyun. Ki biz çıktık (öhöm köhöm)
-Anahtarı gerçekten sonunda buluyorsunuz. (Ama zamanınız yeterse) :D

Negatif tarafları:


-Oyun ZOR! Eğer ki bu tür oyunlara daha önce gelmemiş insanlar girerse oyuna yazık olur. 
-İlk deneyim olarak kesinlikle gidilmemeli. Mutlaka deneyimli bulmaca severler oynamalı.
-Korkuseverler vs hiç ilgilenmesin. Çünkü korkulacak bir şey varsa oyunun zorluğu olabilir. 
-Oyun deneyimi olmayan insanlar oyunu bozabilir. İnce detayları olan bulmacalar çabuk bozulup, kırılabilir.


Genel olarak:


Şu anda bulmaca oyunları anlamında Agatha'nın Anahtarı bizi gerçekten çok mutlu etti. Escapist Metruk'tan sonra Agatha'nın Anahtarı ile şu anda büyük bir çıkış yakaladı. İlk açıldıklarında oyunseverleri çok memnun etmeyen üçlemeleri (şirket,gizli deney, geçmişin izinde) sonrası şu anda Metruk ve Agatha'nın Anahtarı ile ciddi bir atak içine girmişler. Bu arada öğrendiğimize göre o ilk üçleme oyunu da değiştirme kararı almışlar! Doğru karar!!! Agatha'nın Anahtarı'nı gördük ve tahminimiz o oyunların  da değişimden sonra çok başarılı olacağı...

Sonuç:
Alkışlar Agatha'nın Anahtarı ve Escapist'e gelsin.
Mutlaka gidin görün. Tavsiye ederiz.

Escapist
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
- Bulmaca severler gitmeli! 
- İlk oyununuz olacaksa gitmeyin, deneyim kazandıktan sonra gidin daha fazla keyif alırsınız! 
- Aracınızla rahatça gidebilirsiniz. Aracı Trump otoparkına bırakabilir, asansörle Escapist'e ulaşabilirsiniz. 

ILETISIM: Adress: Mecidiyeköy Yolu Cad. No 12: Trump Alısveris merkezi B4, İstanbul
Tel:  02122727150

2 yorum:

  1. Şimdiye kadar 10 kadar oyuna gitmiş biri olarak aralarında en az beğendiğim'in Agatha'nın Anahtarı olduğunu söyleyebilirim. Hatta düşününce pozitif bir tek yön bile bulamadım diğer oyunlarla karşılaştırınca.

    - Bir apartmanın kiralık dairesinde kurulmuş bir oyun yerine koskocaman AVM'de bütün olanakları kullanarak yaratılan bir kaçış oyununun geçtiği mekanın çok daha büyük olmasını beklerdim. Oyunun AVM'de olmasının tek özelliği, daha kurumsalmışçasına fasafiso istekler; hemen oyuna başlayamıyorsunuz. (grup adı, mail adresi, kaç kere oyun oynadığınız, telefonunuz.. ki bunlar başlı başına 20 dk sürüyor)

    - Oyunda ipucu istemek en az 2 dakika kaybettiriyor çünkü kamerayla takip etmiyorlar galiba ki telefonu AÇMIYORLAR.

    - İpuçları ya güzel yönlendirilmemiş, ya fazlasıyla narin, ya da bilgi isteyen türden. Anahtarlar açmıyor, şifreler mükemmel eşitleme istiyor vb.

    - Çok hareket edilen türden bir kaçış değil, bu da akıcılığı büyük ölçüde sekteye uğratıyor ve oyunu sıkıcılaştırıyor.

    - Dekorasyonu çok şaşırılacak türden değil, dümdüz bir otel dekoruyla geçiştirmiş ve hiçbir kıvrak zeka katılmamış.

    Bazı şeyleri bilmediğimizden dolayı kimi zaman tamamen şansla devam ettiğimiz anlar oldu ve sonuçta çıktık. Ama kesinlikle reklamlarına kanıp da bir daha gideceğimi sanmıyorum Escapist'in diğer oyunlarına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Escapist bir sürü oyunu var. Gerilim oyunları belki ilgini çekebilir? Bir sürü oyuna gitmiş biri olarak her oyuncunun beğeneceği türler farklı oluyor düşüncesideyim. Belki de korku gerilim tarzı sizin ekibe daha uygundur. Bilemiyorum tabi, bunu en iyi ekip olarak siz bilirsiniz...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...